Volfrámelektródák

Volframelektróda jele Összetétele Színjelölés Tulajdonságok / Javasolt felhasználási terület
W 99,8% W zöld Jó ívstabilitás váltóáramú hegesztésnél alumíniumhoz. Egyenáramhoz nem alkalmas
WT 20 2 % ThO2 piros Az oxid növeli az elektronemissziót, javulnak a gyújtási tulajdonságok, az élettartam és az áramterhelhetőség. Fő területe az egyenáramú hegesztés, rozsdamentes acélok. Enyhe radióaktív sugárzó, csak nagyon jó elszívás mellett alkalmazható, mert a füsttel a sugárzó alfa részecskéket belélegezve, ezek a tüdőben végérvényesen megkötődnek és károsodást okoznak. Csak elszívás mellett köszörülhető, lehetőleg gépesítve.
WC 20 2 % CeO2 szürke Univerzális elektróda lényegében minden felhasználáshoz: egyen- és váltóáram, ötvözetlen- és ötvözött acélok, alumínium-, titán-, nikkel-, réz- és magnézium ötvözetek. A WT 20-nak megfelelő gyújtási és élettartam tulajdonságok sugárzás nélkül.
WLaRC 1,5 % LaO2 arany Hasonlóan a WC 20-hoz univerzális alkalmazható minden feladathoz, de kis áramerősségeknél előnyösebb, mint a cerium ötvözött. A gyújtási tulajdonságai jobbak, ezért automatizált eljárásokhoz (orbitális hegesztés, robotok, stb) előnyösebb.
WS-02 2 % ritkaföldfém kevert oxidok türkíz Hasonlóan a WC 20-hoz univerzális alkalmazható minden feladathoz, de jobban tűri a hosszabb hegesztési időket. A hosszabb használat utáni gyújtási tulajdonságai jobbak. Automatizált, gépesített eljárásokhoz (orbitális hegesztés, robotok, stb) előnyösebb.

Különböző kiépítettségű volframelektróda köszörűket forgalmazunk. Kérje ajánlatunkat.